geschiedenis
images (4)
Luchtfoto HvH  2_edited2
image (3)
1234770_570131946356981_2011968886_n
download (6)
images (6)
images
download
images
images (6)
download (6)
1234770_570131946356981_2011968886_n
Luchtfoto HvH  2
image (3)
images (4)

geschiedenis

 

De Stichting Rotterdam aan Zee is opgericht 24-09-2002

en heeft als doel het behartigen van de belangen van de recreanten

op het recreatieoord te Hoek van Holland in en buiten rechte.

 

De Stichting is in het leven geroepen omdat de deelgemeente Hoek van Holland

van mening was dat het beheren van een recreatieoord geen taak van de gemeente is.

 

De vertegenwoordigers van de kampeervereniging RaZ  hebben toen besloten een stichting op te richten om te voorkomen dat het recreatieoord in handen van een particuliere instantie zou komen. Stichting Rotterdam aan Zee heeft kunnen voorkomen dat het recreatieoord verkocht zou worden aan een particulier door zich zelf als beheerder te promoten en heeft meegedaan aan de verkoopprocedure die de gemeente na een motie     van de raad moest uitvoeren.

De motie hield in dat de vertegenwoordigers van de recreanten als eerste de kans moesten krijgen om het recreatieoord in eigen beheer te nemen.

De Stichting heeft samen met de kampeervereniging Tasman een Coƶperatie gevormd, min of meer onder dwang van de ambtenaren die deelnamen en het verkoopproces begeleidden. Zij waren ook degenen die ons bedrijfsplan zouden controleren op haalbaarheid.

Het aandeel van de gemeente in ons bedrijfsplan om een kredietaanvraag gehonoreerd te krijgen door de bank, was een acceptabele erfpachtconstructie. Helaas de erfpachtconstructie die de ambtenaren ons aanboden  was in de eerste fase goed  maar naarmate ons plan volledig werd , werd de erfpachtconstructie slechter. Er bleef van de hele erfpachtconstructie niets meer of minder dan een onroerendgoed akte over.

Op voorhand was nu wel duidelijk dat de bank geen krediet zou geven op deze akte. Het lag niet aan ons plan, want dat zag er perfect uit.  De ambtenaren hadden hun werk goed gedaan voor de wethouder. Deze was immers door de Raad gedwongen om uitvoering aan de motie te geven namelijk: het recreatieoord in eigen beheer van de kampeerder.  Op die manier kon het hele verkoopproces stopgezet  worden en waren uw vertegenwoordigers een desillusie rijker.

De Coƶperatie is ontbonden en de Stichting Rotterdam aan Zee is weer de Stichting waarvoor zij is opgericht  namelijk  uw belangen in en buiten rechte te behartigen.